© copyright s.v.Tivoli

Verslag wedstrijd - 02

12 september 2015

Tivoli VE1 - Nieuw Woensel VE1 9-0

Na een jaar afwezigheid stond vandaag de wedstrijd tussen de Tivolianen en Nieuw Woensel op het programma. Destijds was de gemiddelde leeftijd van de tegenstander ongeveer 25 jaar, maar blijkbaar hebben zij hun leven gebeterd want er stond nu een meer veteranenwaardig elftal op de been. Na de toch moeizame zege vorige week, was het de afgelopen week zaak voor de spelers voorin om het vizier op scherp te stellen. Echte uitgespeelde kansen waren in het eerste gedeelte van de wedstrijd zeldzaam. Henk was het dichtste bij de openingstreffer. Een corner kwam via zijn voorhoofd op de lat terecht. Zijn tweede doelpoging was minder succesvol. Bij een verkeerde uittrap van de doelman haalde Henk direct de trekker over, maar moest hierdoor geblesseerd het veld verlaten. Tijd voor weer een debutant: Eddy kwam als back binnen de lijnen. Nauwelijks vijf minuten later had hij bijna gescoord, ware het niet dat de doelman met hulp van de lat redding wist te brengen. Een minuut later, halverwege de eerste helft, was het alsnog raak. Een lage voorzet van Arno werd door Frans in het dak van het doel gerost: 1-0. Vijf minuten voor rust wist Nieuw Woensel ook het net te vinden. Nadat de doelman een schot van Ferry met moeite uit de hoek kon duiken, was de terugspeelbal van de verdediger hem wel te machtig: 2-0. Vooraf werd rekening gehouden met een lastige pot, maar bij rust zaten de Tivolianen dus op rozen. De tweede helft begint. Pak uw telraam er maar vast bij, want het ging rap. De eerste die het net vond, was Arno na 39 minuten. Hij veranderde een vrije trap van Frans per ongeluk (?) van richting: 3-0. Ook de 4-0 kwam uit een vrije trap. Nu was het Perry die vanaf de punt van het strafschopgebied de doelman wist te verrassen. Een minuut later stond Frans weer op gelijke hoogte van Perry in de topscorerslijst. Hij plaatste de bal vanaf 20 meter keurig laag in het hoekje: 5-0. De 6-0 was misschien wel de mooiste van de middag. Na een razendsnelle counter via Frans, Hakan en Mike kreeg Hakan wederom de bal en wist de bovenhoek te vinden. De helft was pas halverwege, maar de storm ging liggen. Het seizoen is immers nog lang. Zeven minuten voor tijd werd Perry bediend door Pascal en wist voor de derde maal dit seizoen het net te vinden: 7-0. Eindelijk lukte het Nieuw Woensel ook hun tweede van de middag te maken. Helaas waren zij vergeten dat er met de rust gedraaid wordt, want wederom vond de rechtsback het eigen doel: 8-0. Jawel, deze beste man staat nu tweede in ONZE topscorerslijst! Het slotakkoord was voor Hakan. Na een voorzet van Frans was het voor hem op de doellijn een koud kunstje de bal het laatste zetje te geven: 9-0. In de tweede wedstrijd al bijna in de dubbele cijfers, hoe anders was dat vorig jaar? Duidelijk was dat het vizier nu, zeker na rust, erg scherp stond. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat deze prestaties de wereld rond gaan. Er zouden twee Italianen bij de veteranen komen voetballen. Zijn het de ideale beheersers van het Catenaccio voor wedstrijden tegen clubs als De Valk, of zijn het meer de Del Piero’s en Pirlo’s van deze wereld? Of misschien enfant terrbile’s zoals Super Mario Balotelli… We zullen zien of zij zich snel in het Oranje zullen hijsen. De webryder, Marc van Hout